N-VA:"Meer bescheidenheid zou Groen! geen kwaad doen"

De partijleiding van de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) is van oordeel dat Groen! zich wat bescheidener zou mogen opstellen.

Belga

"Als je Groen! mag geloven, dan dwalen alle partijen en hebben enkel zij het licht gezien. Als enige partij vragen ze de intrekking van de bijkomende partijfinanciering van het Vlaams Blok en werpen zich aldus op als ultieme hoeder van de democratie".

N-VA-voorzitter Bart De Wever stelt vast dat Groen! zich "sinds die eerste zwarte zondag in november 1991 heeft ontpopt tot katalysator van tal van anti-Blok methoden. Ze stelden een cordon sanitaire in, weigerden met de partij in debat te gaan en stonden mee aan het roer van de juridische strijd tegen het Blok. En het resultaat van dat alles? Het Vlaams Blok werd groot, groter en de grootste fractie in het Vlaams parlement. Heel anders verging het Agalev/Groen! Zij werden steeds kleiner en verdwenen zelfs volledig uit de federale Kamer".

De N-VA vindt het daarom ongepast dat Groen! nu hoog van de toren blaast en alweer met een nieuwe "Stop het Blok strategie" afkomt.

Vastgoed

Jobs in de regio