Gesteriliseeerde overgrootmoeder (59) zwanger van tweeling

Een 59-jarige overgrootmoeder uit de Amerikaanse staat Georgia die zich ruim dertig jaar geleden liet steriliseren moet volgende maand bevallen van een tweeling. De vrouw, Frances Harris, kwam er pas na vier maanden achter dat ze zwanger was. Ze viel bijna om en was met stomheid geslagen toen de dokter haar vertelde dat ze zwanger was, zei Harris donderdag. Ze bracht haar verhaal naar buiten naar aanleiding van het bericht dat een bijna 57-jarige vrouw uit New York dinsdag was bevallen van een tweeling.

AP Ned

Harris, die uit het dorpje Sylvester komt, werd op haar 15de voor het eerst moeder. Ze heeft vijf kinderen, veertien kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Na de geboorte van haar vijfde kind, 33 jaar geleden, liet ze zich steriliseren. Harris is al jaren gescheiden van de vader van de tweeling, de 60-jarige Raymond Harris. Het stel is van plan om nog voor de bevalling, die is uitgerekend op 21 december, te hertrouwen.

Harris vertelde dat een deel van haar familie uit bezorgdheid over haar gezondheid had aangedrongen op een abortus. "Maar daar zou ik niet mee kunnen leven", zei ze. "Ik bid dat we het alledrie redden. Ze zijn zo mooi als ze zo klein zijn. Ik beschouw ze als een geschenk van God."

De New-Yorkse die eerder deze week een tweeling kreeg was zwanger geraakt door middel van IVF, waarbij gebruik werd gemaakt van gedoneerde eicellen. Zij had nog geen kinderen. Ze stond te boek als de oudste vrouw in de VS die een tweeling kreeg.