Veroordeling voor lasterbrief aan Stevaert over luchthaven Deurne

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vrijdag Remi T. veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een boete van 1.000 euro wegens laster en eerroof aan het adres van Leopold Paridaens, de luchthavencommandant van Deurne. Tweede beklaagde Filip V.d.L. werd door de rechtbank vrijgesproken.

Belga

Op 4 januari 2002 kreeg de toenmalige minister van Mobiliteit, Steve Stevaert, een brief waarin het 'wanbeleid' op de luchthaven van Deurne werd aangeklaagd.

Volgens de briefschrijvers hanteerde Paridaens dictatoriale wetten en regels die niet conform de wetten van de overheid inzake het functioneren van een luchthaven waren. Op basis van die brief werd de luchthaven doorgelicht, maar uit de interne audit bleek dat er niets aan de hand was op de luchthaven van Deurne.

Luchthavencommandant Paridaens voelde zich geviseerd door de brief en diende een klacht in wegens laster en eerroof.

Tijdens het onderzoek bleek dat de twee beklaagden, Remi T. en Filip V.d.L., misnoegd waren omdat hun bedrijfje wegens wanbetaling hun vestiging op de luchthaven van Deurne moest verlaten. Het tweetal hield Paridaens daarvoor persoonlijk aansprakelijk. Het openbaar ministerie had voor beide beklaagden een gevangenisstraf van 6 maanden gevorderd.