EK veldrijden - Geen maat op Hanka Kupfernagel (Dui)

Er stond zondag geen maat op de 30-jarige Hanka Kupfernagel in het Europees Kampioenschap veldrijden in Vossem. Niemand kon haar van een verlenging van haar titel in Tabor vorig jaar houden. Ook niet wereldkampioene Laurence Leboucher en haar Franse landgenote Maryline Salvetat. Salvetat werd tweede, Leboucher derde na een voorzichtig opgebouwde race.

Belga

Daarin fietsten ze in de slotfase voorbij een achtervolgend groepje met de Britse Helen Wyman, Dde Nederlandse Daphne van den Brand en de Duitse Birgit Hollmann naar de medailles. Voor Kupfernagel was het behalen van de titel een complete verrassing. "De voorbije week zat ik in Mallorca om te trainen zonder de crossfiets aan te raken", klonk het. "Het probleem is dat er voor ons veel te weinig wedstrijden zijn. De UCI heeft de kosten voor een World Cup Race zo hoog gelegd, dat de organisatoren geen centen meer overhouden om een wedstrijd voor vrouwen te laten rijden. Voor mij was dit hier pas de derde wedstrijd van het seizoen na twee kleine crossjes in Duitsland."

Zoals verwacht kwamen de Belgische meisjes niet in het stuk voor. Anja Nobus was op de achtste plaats de enige in de toptien. Loes Sels eindigde 11e, Joyce Vanderbeken 19e en katrien Pauwels 28e.