Rally van de Condroz - Van Woensel leidt na dag 1

Na de eerste dag van de Rally van de Condroz, het sluitstuk van het Belgisch rallykampioenschap, staat onze landgenoot Chris Van Woensel (Mitsubishi Lancer) aan de leiding, met een minieme voorsprong van amper 0.7 seconde op Pascal Gaban (Mitsubishi Lancer). Larry Cols (Renault Clio S1600) staat op een voorlopig derde plaats.

Belga

Het resultaat van deze wedstrijd heeft geen invloed meer op het kampioenschap. Dat werd eerder al gewonnen door Pieter Tsjoen (Mitsubishi Lancer). In wisselende weersomstandigheden ontstond aanvankelijk een duel tussen Van Woensel en Cols. Na 11 klassementsritten was het verschil amper 8 seconden tussen beiden. Maar in de vooravond begon het opeens hard te regenen en moest Larry Cols in zijn tweewielaangedreven Clio de rol lossen, terwijl Pascal Gaban en Patrick Snijers (Mitsubishi Lancer) net in die omstandigheden kwamen opzetten.

In de vooravond verloor Pieter Tsjoen alle kansen op een eventuele zege nadat hij geconfronteerd werd met turboproblemen en ver terugzakte. Dat maakte dat er nog vijf kandidaat-winnaars zijn voor deze Condroz-rally. Van Woensel verloor in de voorlaatste proef nog wat tijd, maar houdt een kleine voorsprong over op Gaban. "De concurrentie is enorm zwaar, maar het is leuk in deze omstandigheden te rijden. Vanavond schrok ik even toen er een probleem was met de motor en het differentieel, maar het team heeft nu wat tijd om de wagen klaar te maken voor morgen. Regen of droog weer, het maakt niet uit. Zolang ze elkaar maar niet afwisselen want dat maakt het er niet makkelijker op", aldus Van Woensel. Op zondag moeten er nog 10 klassementsritten gereden worden. Omstreeks 17u00 zou de winnaar moeten gekend zijn.