Zoon van Marlon Brando als getuige in proces tegen Michael Jackson

Miko Brando, de zoon van de onlangs overleden Hollywood-acteur Marlon Brando, moet getuigen in het proces omtrent kindermisbruik tegen popster Michael Jackson.

Belga

De 43-jarige Miko, die een tijdje werkte als lijfwacht van de popzanger, zal vooral ondervraagd worden over de betalingsmethoden bij het bedrijf van Jackson. Dat melden Amerikaanse media zaterdag. Aanklager Ron Zonen bevestigde in de krant "Daily News" dat van Brando onder meer een antwoord verwacht wordt over een omstreden betaling van 20.000 dollar die hij van Wacko Jacko ontving.

In tegenstelling tot hardnekkige mediageruchten, gaat de aanklager er niet vanuit dat Miko Brando door Jackson gevraagd zou geweest zijn een minderjarige te ontvoeren. De aanklager stelt dat Miko in die zaak niet tot de verdachten gerekend wordt. Volgens de advocaat van Jackson, Robert Sanger, paste de betaling van de geldsom binnen de normale betalingsprocedure van de bedrijfskosten van de Neverland-ranch.

Jackson staat terecht voor meervoudig seksueel misbruik van een minderjarige. Daarnaast zou hij ook de opdracht gegeven hebben een kind te ontvoeren. De hoofdaanklachten tegen Jackson steunen op de verklaringen van het kind en diens moeder.