Danny Van Belle wint gouden palm op onderwaterfilmfestival Antibes

De 42-jarige Belg Danny Van Belle heeft op het Festival van de Onderwaterfilm in Antibes de Gouden Palm in de wacht gesleept voor zijn documentairefilm "De wereld der Gastropoda". De jury loofde het hoge educatieve gehalte van de film.

Belga

In zijn film van ongeveer 20 minuten heeft Van Belle het over de gastropoda, de familie van schelpdieren en slakken. "Ik heb zeven jaar lang beelden geschoten voor deze film in Zuid-Oost-Azië, waar ik toen duikinstructeur was in voornamelijk Thailand en Indonesië", vertelt Van Belle. Na het verzamelen van de beelden had de filmmaker zes maanden nodig voor het scenario en de montage. "Ik heb de hulp gekregen van Eric Bettens, die voor de originele muziek bij de film zorgde", aldus Van Belle.

Van Belle kreeg de Gouden Palm in de categorie van de amateurvideoproducties op het Festival van de Onderwaterfilm in Antibes-Juan-Les-Pins, aan de Franse Azurenkust. "De Gouden Palm in Antibes is op wereldvlak de hoogste onderscheiding die je als onderwaterfilmmaker kan behalen", beklemtoont de winnaar.

De wereld der Gastropoda viel op andere festivals al in de prijzen. De film behaalde goud op festivals in Slovakije en Tsjechië en eindigde op de tweede plaats in Maleisië, Kiev en Straatsburg.