Gents gerecht houdt man aan na poging tot doodslag op ex-vriendin

Het Gentse gerecht heeft een 28-jarige man aangehouden die zondag geprobeerd had zijn ex-vriendin te doden, zo heeft het parket van Gent meegedeeld. De man had eerst geprobeerd haar met een dekbed te smoren en ging haar nadien te lijf met een afgebroken bierflesje. Het paar had gedurende enkele maanden een relatie, maar die was al een tijd geleden afgesprongen.

Belga

De feiten speelden zich zondagavond af in de Kastanjestraat. De vrouw had met enkele vrienden, waaronder haar ex-vriend, haar 32ste verjaardag gevierd op café. Nadien was het gezelschap naar de woning in de Kastanjestraat gegaan, waar de vrouw met haar twee jaar oude dochter verbleef. Daar kwam het tot een ruzie tussen de ex-vriend en de rest van het gezelschap, dat daarop vertrok.

De vrouw en haar ex-vriend bleven ruziemaken, tot deze laatste een dekbed greep en daarmee de vrouw probeerde te smoren. Omdat die zich heftig verweerde, moest de man zijn poging staken, waarop hij een bierflesje greep, de hals afbrak en de vrouw daarmee te lijf ging. Zij liep verscheidene snijwonden op in het gelaat en aan de armen. Vervolgens ging de man op de loop. Enige tijd later belde hij zelf de hulpdiensten en gaf hij zich bij de politie aan.

De 28-jarige man werd voor de onderzoeksrechter geleid, die zijn aanhouding beval. Over het juiste motief voor zijn daden is nog geen zekerheid.