OCMW-tekort bedraagt wellicht 30 miljoen euro

Het begrotingsverschil bij het Antwerpse OCMW is opgelopen tot ongeveer 30 miljoen euro.

Dat bevestigen drie bronnen, onafhankelijk van elkaar, aan Gazet Van Antwerpen. Tot op heden werd altijd gepraat over 22,5 miljoen euro, al werd van in het begin gezegd dat het ‘verloren’ bedrag lager of hoger kon zijn.

Sinds Gazet van Antwerpen drie weken geleden bekendmaakte dat het OCMW met een begrotingsverschil van minstens 22,5 miljoen euro zit, wil en kan niemand garanderen dat er niet nog meer lijken uit de kast vallen. Cathy Berx, ondervoorzitter van het Antwerps OCMW, zei vrijdag nog dat er over de hoogte van het bedrag voorlopig weinig zinnigs valt te zeggen.

Ook Ernst & Young, het bureau dat de rekeningen van het OCMW onder de loep nam, was in zijn verslag weinig stellig over de hoogte van het bedrag.

Uit het verslag van de OCMW-werkgroep, dat vrijdag werd voorgesteld, moet blijken dat het financiële huishouden van het OCMW de jongste jaren een zootje is geweest. De werkgroep had twee weken de tijd om uit te zoeken waar het geld naartoe is en hoe het is kunnen verdwijnen. Dat is niet gelukt. De enige conclusie van de werkgroep is dat het geld wellicht niet verdwenen is. Fraude wordt nog steeds niet uitgesloten. Maar dat is, zo zegt de werkgroep, niet erg waarschijnlijk.