Voeckler en Pineau kopmannen bij Bouygues Telecom

Print
Het wielerteam van de Franse manager Jean-René Bernaudeau, dat de volgende vier jaren de kleuren van Bouygues Telecom zal dragen, treedt in 2005 in de UCI ProTour aan met vooral jonge renners. Exponenten van die politiek zijn Thomas Voeckler (25), Frans kampioen en geletruidrager in de Tour 2004, en Jérôme Pineau (24), de eerste Fransman op de UCI-ranking (35e). Dinsdag werd de formatie voorgesteld op de hoofdzetel van het telefoniebedrijf in Boulogne-Billancourt.
Met 26 renners en een budget van 6 à 7 miljoen euro wil het team, dat de voorbije twee jaar onder de naam La Boulangère rondreed, op zoek naar een extra dimensie: "De ProTour verplicht ons om aansluiting te zoeken met de betere teams, maar onze obsessie blijft te tonen dat de Fransen niet minder goed zijn dan de andere", onderstreepte Bernaudeau. Ondanks het aantrekken van de 36-jarige Laurent Brochard bereikt de gemiddelde leeftijd van het team geen 26 jaar. De Spanjaard Unai Yus is de enige niet-Fransman in de selectie.

Bouyges Telecom heeft in Frankrijk 7 miljoen klanten en een zakencijfer van 3283 miljoen euro in 2003. Het bedrijf investeert in 2005 10 miljoen euro in de sport. Behalve in het wielrennen is BT ook in het voetbal, het zeilen, het golf, het basketbal en de bergsport aanwezig.
Nu in het nieuws