Gent is gezelligste stad van Vlaanderen

Na Hasselt is Gent uitgeroepen tot "gezelligste stad" van Vlaanderen. Het initiatief gaat uit van Toerisme Vlaanderen.

Belga

Na een jaar proefdraaien in Hasselt, is Toerisme Vlaanderen deze lente met een heuse wedstrijd gestart om de titel toe te kennen. Gent haalde het van 15 andere gemeenten en steden. Na een selectie op basis van een ingezonden dossier, bleven nog vijf steden en gemeenten over: Blankenberge, Brugge, Gent, Kortrijk en Sint-Niklaas. Gent werd uiteindelijk door een jury, met onder meer toerismejournalisten, bekende Vlamingen en door de lezers van het gratis dagblad "Metro" als gezelligste uitgepikt.

"Gent heeft natuurlijk zijn eigenheid, zijn bekende gezellige, toeristische klassiekers: van het Gravensteen over het Patershol tot Waterzooi", zegt Wim Vanseveren hoofd Toerisme Vlaanderen. "Maar het dossier van Gent blonk ook uit in creativiteit en originaliteit. Gent wil zijn bewoners actief laten participeren aan het project, via een fotowedstrijd en wijkgerichte tentoonstellingen. Ook loopt men rond met het idee om een gezelligheidslabel te ontwikkelen voor de horeca, gidsenverenigingen, winkels, enzovoort."

Gent mag de titel een jaar lang voeren en krijgt van Toerisme Vlaanderen extra promotie in binnen- en buitenland, plus 50.000 euro om "gezellige" projecten op te zetten. Een ambtenaar van de dienst Toerisme zal die aansturen en wordt de "gezelligheidsmanager" van de stad Gent. Op 1 januari neemt Gent officieel de titel over van Hasselt. De teaser-affiches die al weken in het centrum te zien waren "Gezellig is saai, of niet?" worden vanaf vandaag/dinsdag vervangen door "Gent is de gezelligste stad van Vlaanderen".

Vastgoed

Jobs in de regio