DHL-werknemer dient een klacht in tegen politici

Print
Daniël Sterckx, een 47-jarige werknemer van DHL, heeft bij het Leuvense parket klacht neergelegd tegen een aantal politici omwille van hun aandeel in het mislukken van de onderhandelingen met het koeriersbedrijf.
 
De man werkt al 13 jaar op de dienst "Scale operations" van DHL. "In mijn klacht beschuldig ik een aantal politici onder meer van eigenbelang, broodroof van werknemers, het ontnemen van een toekomst aan een gezond bedrijf en vooral van het bedriegelijk en vals hanteren van cijfers", aldus Sterckx.
 
Dit laatste slaat op de eis van de federale en gewestregeringen om bij uitbreiding van de intercontinentale vluchten een minder lawaaierig toestel te gebruiken dan de huidige MD-11. "Dit toestel heeft nochtans een QC onder de toegelaten 12", aldus Sterckx. In zijn klacht viseert Sterckx vooreerst de Franstalige politici Charles Picqué, minister-president van het Brussels gewest, en CDH-voorzitster Milquet.
 
Daarnaast werd ook klacht neergelegd tegen de Vlaamse minister-president Yves Leterme en minister van Welzijn Inge Vervotte "omdat deze laatste als luchthavenspecialist niets heeft ondernomen". Tot slot richt Sterckx zich tegen CD&V-politicus Pieter De Crem "omdat die de premier steeds heeft tegengewerkt en als bedriegelijk moet beschouwd worden".
Nu in het nieuws