Familie van Bush: "stem niet op onze achterneef"

Print
Op de ranch in Texas hoeven ze voorlopig niet te komen. Zeven verre familieleden van president George Bush hebben een website geopend waar bezoekers de volgende raad krijgen: "Alstublieft, stem niet op onze neef."
 
De familieleden, aanhangers van de Democratische presidentskandidaat John Kerry, hebben de president nooit ontmoet, maar zijn het oneens met zijn beleid, of dat Irak betreft of het milieu. "Omdat bloed dunner is dan olie!", luidt de kop op de site www.bushrelativesforkerry.com, die eind september werd geopend, "om Amerika te helpen genezen van de ziekte waaraan het lijdt sinds George Bush in 2000 tot president werd uitgeroepen".
 
Sheila House, een achternicht van de president, voelt het niet als verraad. "Ik geef onmiddellijk toe dat wij de familieband gebruiken als aanknooppunt om met mensen over politiek te praten." De mensen achter de site zijn allemaal kleinkinderen van Mary Bush House, de oudtante van de president. Het idee voor de site werd geboren toen Kerry op een campagnebijeenkomst een van de nichten ontwaarde, Jeanny House, die een bord met de tekst "Familielid van Bush voor Kerry" droeg.
Nu in het nieuws