Belgen op Zaventem gevat met 600 verboden gifkikkers

Print
Op de luchthaven van Zaventem heeft de douane vorige donderdag zeshonderd Zuid-Amerikaanse gifkikkers onderschept.
 
De veelkleurige diertjes zaten verstopt in filmrolletjes in de handbagage van drie reizigers, allen Belgen. Het trio kwam via Madrid uit Panama.
 
Bij huiszoekingen in de woonplaatsen van de drie Belgen vond de politie bijkomende bewijzen van illegale handel in exotische diersoorten. De drie verdachten zijn ter beschikking gesteld van het parket. Na verhoor werden ze voorlopig vrijgelaten.
 
De totale waarde van de pijlgifkikkers wordt op 100.000 euro geschat. Voor één Zuid-Amerikaanse gifkikker betaalt een verzamelaar tussen 100 en 250 euro. Een pijlgifkikker is ongeveer 15 millimeter groot. Bij houders van een terrarium zijn ze erg gewild wegens hun kleurenpracht. Ze mogen echter niet zonder de nodige vergunningen worden ingevoerd.
 
Van de 600 diertjes die zijn onderschept, overleefden enkele tientallen de reis niet. Voor het transport vanuit Panama zaten ze per drie opgesloten in een filmrolletje. Elk doosje was voorzien van vochtige watten en een fijn gaas. De kikkers die de reis overleefden, zijn overgebracht naar de zoo van Antwerpen.
Nu in het nieuws