Johan Malcorps verkozen als nieuwe voorzitter Groen! Antwerpen

Print
Ex-parlementslid Johan Malcorps is de nieuwe voorzitter van het Antwerpse partijbestuur van Groen!. Hij werd zaterdagmiddag tijdens een congres met een ruime meerderheid verkozen en moet de partij naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 loodsen.
Samen met Malcorps werden ook Yves Aerts, Lieve Stallaert, Tom Caals, Kris Landuyt, Wouter Van Besien en Freya Piryns verkozen om in het nieuwe partijbestuur te zetelen. De nieuwe voorzitter wil met zijn ploeg werk maken van een groene progressieve stadspartij en hij stelde meteen enkele actiepunten voor.

Groen! wil duidelijke afspraken op papier voor projecten waarvoor de stad Antwerpen én de districten samen bevoegd zijn, wil van Opsinjoren en buurtcontracten de stap zetten naar wijkbudgetten en bewoners op wijkniveau echt mee laten beslissen, wil investeren in werken in de stad, wil nieuwe leefruimten creëren, wil de onderwijsachterstand van allochtone jongeren binnen een termijn van vijf jaar halveren, wil de zondagrust behouden en wil een groene Singel en een gedeeltelijke overkapping van de Ring ter hoogte van Berchem en Borgerhout om zo meer speelruimte en groene zones te creëren.
MEEST RECENT