Dood in cel van ex-minister van BZ Tarek Aziz wordt ontkend

Print
De vroegere Iraakse vice-premier en minister van buitenlandse zaken Tarek Aziz is in de gevangenis overleden, zo hebben Arabische nieuwszenders zaterdag gemeld. Het Amerikaanse leger heeft het bericht prompt ontkend.
"Tarek Aziz is in de gevangenis overleden", zo meldde het Arabische televisiestation al-Arabija onder aanhaling van bronnen bij het Internationaal Comité van het Rode Kruis van Irak.
Een andere Arabische televisiezender, al-Jazeera, zegt dat bronnen in het Vaticaan de dood van de Iraakse topfunctionaris hebben bevestigd.

Het Amerikaanse leger in Irak ontkende niettemin. "Ik kan bevestigen dat Tarek Aziz leeft. Er is geen wijziging in zijn status en hij is nog steeds gevangen", zei woordvoerder Barry Johnson.
Woordvoerster Nada Doemani van het Internationaal Comité van het Rode Kruis in Irak zei ook niet de dood van de vroegere vice-premier te kunnen bevestigen. "Wij hebben geen enkele informatie daaromtrent", zei ze.

Doemani voegde eraan toe dat het Rode Kruis vorige week nog Tarek Aziz heeft bezocht en dat hij niet gehospitaliseerd was.
De 68-jarige Tarek Aziz heeft zich in april 2003 overgegeven aan de Amerikaanse strijdkrachten in Irak. Hij stond op de lijst van de 52 meest gezochte lieden van het afgezette regime van Saddam Hoessein.
MEEST RECENT