Grote interesse voor nieuwe universitaire verkeersopleiding LUC

Print
De nieuwe universitaire opleiding Verkeerskunde aan het Limburgs Universitair Centrum (LUC) heeft haar start niet gemist. De nieuwe opleiding, die op maandag 27 september officieel van start ging, is de eerste volwaardige dagopleiding over verkeer in Vlaanderen.
"Er zijn op dit moment 57 inschrijvingen. Dat zijn er drie keer zoveel als verwacht. We kunnen zeker spreken van een topper. De opleiding komt duidelijk tegemoet aan een maatschappelijke vraag en een bestaande interesse", zegt Isabel Thys, communicatie-verantwoordelijke van de nieuwe opleiding.

De opleiding kwam er op vraag van de Vlaamse Gemeenschap en blijkt alvast qua interesse een schot in de roos. "De opleiding bestaat uit een bacheloropleiding van drie jaar en een aanvullende master van twee jaar. Tijdens die masterjaren kan men dan nog kiezen tussen verkeerskunde en mobiliteitsmanagement. Het gaat om een interfacultaire opleiding die aansluit bij de faculteiten Exacte Wetenschappen en Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW)", zo verduidelijkt Thys.

De bedoeling van de opleiding is de studenten een globale visie op het vakgebied van de verkeerskunde mee te geven. Daarbij worden ook allerlei randdisciplines bekeken. Zo gaat er tijdens de lessen onder meer aandacht naar aspecten als sociologie, economie, milieu, statistiek, enz...
Volgens Thys zal het de toekomstige afgestudeerden ook niet ontbreken aan beroepsmogelijkheden. "Een studie uit 1998 heeft aangetoond dat er in Vlaanderen nood is aan zo'n 550 verkeersdeskundigen en die vraag is ondertussen enkel nog gestegen. Er is in Vlaanderen zeker nood aan goed opgeleide verkeersspecialisten."

.

Nu in het nieuws