Fans FC Utrecht gearresteerd in Zweden

Print
De Zweedse politie heeft vrijdagochtend zes supporters van FC Utrecht gearresteerd op verdenking van het vernielen van hun hotelkamer in Stockholm. De supporters, tussen de 18 en 24 jaar, hadden in de Zweedse hoofdstad de UEFA-cupwedstrijd tussen Utrecht en Djurgarden bijgewoond. Ze zouden in hun kamer in een Ibis-hotel voor ten minste honderdduizend kroon (ruim elfduizend euro) aan schade hebben aangericht.
"De hoteleigenaren waren niet zo blij met ze, daarom verblijven ze nu bij ons op het bureau", zei een politiewoordvoerder. De supporters zouden later vrijdag worden verhoord. Of ze in Zweden worden vervolgd of worden teruggestuurd naar Nederland, was nog niet duidelijk.

FC Utrecht verloor de wedstrijd tegen Djurgarden met 3-0, maar ging toch naar de volgende ronde omdat de thuiswedstrijd met 4-0 werd gewonnen. Tijdens de wedstrijd gooiden Utrecht-supporters voorwerpen naar de keeper Dembo Touray van Djurgarden, die geraakt werd door een munt. Desondanks kon hij de wedstrijd uitspelen.

.

Nu in het nieuws