"Brussels Flower Show" koppelt natuur aan muziek

Tussen 2 en 10 oktober vindt in de basiliek van Koekelberg de "Brussels Flower Show 2004" plaats. De vierde editie van de bloemenexpo richt zich zowel naar het grote publiek als naar specialisten. Tijdens de tentoonstelling staan ook enkele concerten op het programma.

Belga

De "Brussels Flower Expo" heeft vier grote delen. Bij de ingang van de basiliek krijgt de bezoeker taferelen met onder meer watervallen te zien. In het middengedeelte van de kerk bevinden zich Franse tuinen en op de eerste verdieping een soort kruidentuin met herfstcomposities. Wat verderop exposeren honderd bloemisten.

Tijdens de "Brussels Flower Expo" komt zowat de hele Brusselse bloemistensector aan bod, aldus Hein De Waele. "De hoofdstad telt 256 bloemisten. Daarvan hebben er hier 100 een stand. De rest komt kijken. De exposanten betalen bijna niets en krijgen carte blanche. Dat levert altijd mooie resultaten op. Het gaat hier namelijk niet om een wedstrijd met allerlei regeltjes."

De exposerende bloemisten zullen ook hun talent tonen. Elke dag vinden er demonstraties plaats om 15.30 uur (op zondag om 11.30 uur, 14.30 uur en om 15.30 uur).

Verder loopt in de basiliek van Koekelberg een muzikaal programma met dagelijks vier mini-concerten. Op zondagavond 3 oktober om 20 uur concerteert de bekende Hongaarse violist Roby Lakatos.