"Expeditie Robinson" gelauwerd in Nederland

"Expeditie Robinson", een programma van het Vlaamse productiehuis Kanakna dat op VT4 wordt uitgezonden, heeft donderdag in Amsterdam de Nederlandse Academy Award "Het Gouden Beeld" in de categorie Amusement gewonnen. Dat is een bekroning voor het beste programma van het jaar, meldt het productiehuis vrijdag in een mededeling.

Het Gouden Beeld is de vakprijs voor de beste Nederlandse tv-programma's, opgezet in samenwerking met de International Academy of Television Arts and Sciences (NATAS), die in de Verenigde Staten ook de vermaarde Emmy Awards organiseert.

Het Gouden Beeld wordt uitgereikt in 12 programmacategorieën: informatie, nieuws en actualiteit, comedy, drama, sport, muziek, documentaire, kunst en cultuur, natuur en milieu, jeugd, spelshow en kwis, en amusement. Daarnaast worden vier persoonlijke categorieën - acteur, actrice, tv-persoonlijkheid en carrière - bekroond.

"Expeditie Robinson" is in Vlaanderen aan de vijfde jaargang toe. In Nederland is het te zien op Net5. Het winnendende productiehuis Kanakna productions won eerder al de Ha! van Humo en de Vlaamse Prijs van de Televisiekritiek voor "Het Leven Zoals Het Is: Camping". Andere bekende producten zijn "The Block", "Bachelor" en "Peking Express".

Nu in het nieuws