Uitgeverij Lannoo grootste winnaar Plantin-Moretusprijzen

Na zeven jaar zijn vrijdag de Plantin-Moretusprijzen voor de best verzorgde boeken van 2003 weer uitgereikt door de Vlaamse Uitgevers Vereniging en het Plantin Genootschap. Onder meer Panamarenko viel in de prijzen met het boek 'Tekenen en rekenen', uitgegeven door Ludion Gent/Amsterdam. De prijs bestaat uit een oorkonde.

Uitgeverij Lannoo kaapte liefst viermaal een oorkonde weg met onder andere het boek 'Antwerpen, onvoltooide stad' van Christian Leysen en vormgegeven door Louis Van den Eede.

Daarnaast viel Lannoo in de prijzen in samenwerking met uitgeverij Tielt & Atlas en ontwerper Antoon De Vylder met het boek 'De mooiste van', geschreven door Nazim Hikmet. In samenwerking met Tielt & Terra en Antoon De Vylder won Lannoo een prijs voor 'Senses of living-Pieter Porters Decorations nv' van Hugo Camps.

Met Tielt & Terra Publishers en Design, Chris Mestdagh en het bureau

ontving Lannoo een oorkonde voor het boek 'Ready to decorate/365°/Chris Mestdagh'.

Ook uitgeverij Meulenhoff/Manteau en grafisch ontwerper Dooreman & Houbrechts met Jef Geeraerts' 'Gangreen/de cyclus', het boek 'Alsjeblieft' uitgegeven door De Eenhoorn met als grafisch ontwerper vzw Pigmalion & J. Walschot en tot slot uitgeverij De Eenhoorn met als grafisch ontwerper Isbelle Vandenabeele van het boek 'Rood Rood Roodkapje' wonnen prijzen.

De categorieën waarin de bekroningen werden toegekend, waren kunst- en fotoboeken, tentoonstellingscatalogi, literatuur, non-fictie, kinder- en jeugdboeken, bibliofiele uitgaven, educatieve en wetenschappelijke uitgaven en werk van Vlaamse vormgevers. De jury bestond uit voorzitter Herman Lampaert, boekbinder Otto Koch, prepressdeskundige Marc Mombaerts, zaakvoerder Hilde Peleman van boekhandel Copyright en voormalig typograaf Karel F. Treebus.

Nu in het nieuws