Twee Palestijnse gevangenen gedood door rivaliserende bende

Als Israëlische militairen verklede Palestijnen hebben vrijdag in een politiebureau in Nablus op de Westelijke Jordaanoever twee gevangenen doodgeschoten. Dat hebben bronnen bij de Palestijnse politie bevestigd.

AP Ned

De moord op de twee Palestijnse gevangenen was een wraakactie in een zich voortslepende vete tussen twee misdaadbendes in Nablus. Acht mannen, gekleed in Israëlische legeruniformen en met camouflageschmink op hun gezicht, drongen vrijdagmorgen het politiebureau binnen en eisten in het Hebreeuws van de aanwezige agenten dat zij hun wapens inleverden en de sleutels van de cellen gaven. Omdat de indringers zich exact als Israëlische soldaten gedroegen, deden de agenten wat hun werd opgedragen. Daarop haalden de 'soldaten' twee mannen uit hun cel en schoten hen dood.

Palestijnse politieagenten leggen meestal hun wapens neer en houden zich afzijdig als Israëlische soldaten operaties uitvoeren in Palestijns gebied, omdat die vaak de opdracht hebben iedere gewapende Palestijn uit te schakelen.

De twee geëxecuteerde gevangenen zaten vast op verdenking van een moord op twee Palestijnen eerder dit jaar.