Vier aanhoudingen na huiszoekingen in Clairefontaine

Print
Vier mensen zijn door de Brusselse onderzoeksrechter Isabelle Panou aangehouden nadat ze donderdag werden opgepakt bij grootscheepse huiszoekingen in een zigeunerkamp op het provinciaal domein Clairefontaine in Godarville, in het arrondissement van Charleroi. Dat meldde het parket van Brussel vrijdag.
Bij de huiszoekingen, die onder meer met luchtsteun van de federale politie werden uitgevoerd, werden aanvankelijk 28 personen opgepakt. Er werd een aanzienlijke hoeveelheid juwelen van verdachte oorsprong teruggevonden. Het staat al vast dat minstens een deel daarvan voortkomt uit diefstallen.

In de caravans van de groep niet-sedentaire zigeuners vond de politie ook 20.000 euro cash, een groot aantal GSM-toestellen evenals enkele vuurwapens en valse identificatiebewijzen van de politie.
Deze huiszoekingen hebben reeds een viertal diefstallen in het arrondissement van Brussel kunnen ophelderen. De onderzoeksrechter hield vier mensen aan van de 28 die werden opgepakt. Het gaat om Marcel D. en Emmanuel D. (beiden 26); Viviane A. (34) en Christelle A. (20).

.

Nu in het nieuws