Linkeroever gedenkt schrijvers

Print
Op het voetpad voor de voetgangerstunnel werd een bronzen gedenkplaat onthuld voor de Nederlandse schrijver Frederik van Eeden, die zijn naam gaf aan het belangrijkste plein van de Linkeroever.
Het mooie idee kwam van publicist Hugo De Ridder, die de culturele afdeling van ALO (Actiecomité Linkeroever) onder zijn vleugels heeft. Er zijn op Linkeroever een 60-tal straatnamen die verwijzen naar schrijvers, dichters en middeleeuwse werken (zoals Gloriantlaan, Beatrijslaan, Esmoreitlaan, Blancefloerlaan, enz.). Elk jaar wil ALO een tiental gedenkplaten onthullen. De bekende oud-journalist wil daarmee de Linkeroever op een originele manier opfleuren. De bevolking van de buurt kan door te kiezen uit een vijftal citaten zelf de tekst op de platen bepalen. De gedenkplaten worden gedeeltelijk gefinancierd door het district Antwerpen.
Na Frederik van Eeden volgen schrijvers als August Vermeylen, Paul Van Ostaijen, Willem Elsschot, Ernest Claes, Wolfgang Goethe en Gaston Burssens. Voor van Eeden komt er nog een tweede gedenkplaat, aan de ingang van het metrostation op het Frederik van Eedenplein. Zo kun je straks op Linkeroever een boeiende literaire wandeling maken.

.

Nu in het nieuws