22 doden bij aanslag op Pakistaanse moskee

Bij een bomexplosie in een sjiitische moskee in de stad Sialkot, in het oosten van Pakistan nabij de grens met India, zijn vrijdag al minstens 22 mensen om het leven gekomen.Dat heeft de Pakistaanse politie bekendgemaakt. Verschillende andere gewonden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

AP Ned

De privé-zender GEO spreekt ondertussen al van 25 doden en de lokale bevolking vreest dat dat getal nog zal oplopen tot 35. "Er liggen nog steeds verschillende lichaamsdelen in de moskee en de muren hangen vol bloed", aldus een ooggetuige.

Volgens een politiemedewerker zouden al 15 lichamen geborgen zijn en zijn reddingswerkers nog steeds bezig om de overige lichaamsdelen te identificeren.

Op het moment van de ontploffing bevonden zich minstens 1.000 mensen in de moskee. Volgens ooggetuigen liep een man tijdens de preek met een verdacht koffertje de moskee binnen en blies hij zichzelf op.

"Momenteel is het zeer moeilijk om de getroffen buurt te benaderen omdat verschillende boze sjiitische betogers de toegangswegen blokkeren", aldus een politieman.

In de stad is ook de noodtoestand afgekondigd en het leger probeert de onrusten in de hand te houden. Verschillende mensen hebben zich ook spontaan bij ziekenhuizen aangemeld om bloed te geven. Het is al de vierde grote terroristische aanslag dit jaar tegen sjiitische moslims, die ongeveer 20 procent van de Pakistaanse bevolking uitmaken.

Afgelopen maart kwamen 44 sjiieten om het leven bij een schietpartij in Quetta, in maart veroorzaakten twee zelfmoordaanslagen de dood van 100 anderen.

De minister van Informatie, Sheikh Rashid Ahmad, veroordeelde de aanslag en heeft onmiddellijk een onderzoek naar de aanslag bevolen.

Nu in het nieuws