Steve Ramon Belgisch kampioen motorcross

Print
Steve Ramon heeft zondag zoals verwacht makkelijk de Belgische motorcrosstitel behaald in het Brabantse Pierreux. Veel wijzigingen in het klassement bracht de finale niet. Stefan Everts bleef tweede, Kevin strijbos derde.
Ramon won de eerste en de derde reeks in Pierreux en werd tweede in de tweede reeks, die gewonnen werd door Everts.

Everts miste zijn start in de eerste reeks en kwam pas in het midden van het pak door. Vooraan draaide kopstarter Steve Ramon de kraan volledig open en niemand kon de Jabbekenaar nog van de eerste plaats verdringen. Ook niet zijn teammaat Mark De Reuver, die alles op alles zette maar bij al zijn aanvallen in het zand moest bijten. Strijbos werd derde, voor Cedric Melotte, die voor eigen volk wel enkele ronden het tij probeerde te keren, maar toch te kort schoot.

In de tweede reeks liet Everts zien wie de beste motorcrosser op Aarde is door de bende resoluut op sleeptouw te nemen. In zijn wiel volgden Ramon en Strijbos. Ramon wilde tonen dat hij de beste Belgische crosser is, maar raakte niet voorbij Everts, die elke ronde op een honderdste na dezelfde tijd liet optekenen. Halfkoers hield Ramon het voor bekeken en gooide hij de handdoek. Naar het einde van de koers diende hij nog rekening te houden met de aandringende Strijbos. De Reuver werd vierde.

In de slotreeks kwam Everts, al dan niet gewild, pas als allerlaatste door de eerste bocht en zorgde hij zo voor de nodige sensatie. Terwijl vooraan Ramon het commando voerde had het publiek enkel oog voor Everts, die al spelend elke ronde enkele tegenstrevers voorbij flitste. Het was gokken hoe ver Everts zou geraken, maar toen hij drie ronden voor afvlaggen Strijbos inhaalde was de som snel gemaakt. Enkel Ramon kreeg hij niet meer te pakken.
Nu in het nieuws