Roel Paulissen wint laatste manche WB mountainbike

Print
Raul Paulissen heeft zondag in het Italiaanse Livigno de laatste manche om de wereldbeker mountainbike op zijn naam gebracht. De Zwitser Christoph Sauser is eindwinnaar van de wereldbeker voor Paulissen.
Paulissen nam van bij de start de leiding in handen en stond die positie niet meer af. Beetje bij beetje bouwde hij zijn voorsprong uit tot maximum 1:40 op zijn voornaamste concurrenten die er niet meer in slaagden onze landgenoot te bedreigen. Pogingen van eerst de Zwitser Thomas Frischknecht en vervolgens de Zwitser Sauser, de Spanjaard Lejarreta en de Fransman Ravanel brachten de achtervolgers geen stap dichter bij onze landgenoot. Paulissen haalde het uiteindelijk met 13 seconden voor op Sauser. Lejarreta finishte als derde op 1:06.

In de voorlopige eindstand om de wereldbeker staat Sauser aan de leiding met 1265 punten voor Roel Paulissen (1215) en Filip Meirhaeghe die, in afwachting van de uitspraak van de Belgische Wielerfederatie naar aanleiding van zijn positieve dopingtest op het gebruik van EPO, twee dagen voor zijn zege in de wereldbekermanche in het Canadese Quebec op 27 juni, voorlopig de derde plaats nog bezet.
Nu in het nieuws