Vlaamse regering niet vies van groeiscenario DHL

Print
De Vlaamse regering schrijft zich met haar eigen DHL-voorstel in het scenario in dat voorziet dat het koerierbedrijf een Europees hoofdkwartier op de luchthaven van Zaventem kan uitbouwen. Maar een rechtvaardige spreiding van de nachtvluchten is een voorwaarde.
BR> Dat zei minister-president Yves Leterme maandag.

Leterme zei één en ander na afloop van de vergadering van de Vlaamse regering, die ook de vakbonden van DHL ontving. In antwoord op de kritiek van de Brusselse regering zei de Vlaamse minister-president dat het Vlaams DHL-voorstel een rechtvaardige spreiding inhoudt. Het is niet logisch dat er quasi geen nachtvluchten boven Brussel vliegen, aldus Leterme. Volgens hem moeten de vluchten de richting van hun bestemming volgen.

De billijke spreiding van de nachtvluchten noemde hij een voorwaarde. Hij wees er trouwens op dat de Vlaamse regering de enige regering is die tot nu toe terzake een voorstel heeft gedaan en nodigde de Brusselse regering uit hetzelfde te doen. Als de voorwaarde van billijkheid vervuld wordt, is de Vlaamse regering bereid zich in te schrijven in het zogenaamde scenario één voor de uitbreiding van het koerierbedrijf.

Leterme hoopt dat er vanavond tijdens het overleg met de federale en Brusselse regering een oplossing voor DHL uit de bus komt en is bereid voorstellen van de andere regeringen te bespreken. Hij zei het wel niet evident te vinden dat alles tegen morgen/dinsdag al in detail is uitgewerkt.

Op de vraag of er in de schoot van de Vlaamse regering onenigheid is over het DHL-dossier zei Leterme dat er verschillende gevoeligheden over de zaak bestaan, maar dat hij het voorstel namens de Vlaamse regering heeft ingediend.
Nu in het nieuws