DHL - Kamer: geen plenaire verklaring, wel vergadering commissie

Print
Er komt dinsdag geen (beleids)verklaring van premier Guy Verhofstadt in de plenaire vergadering van Kamer. Ook de plenaire zittingen van woensdag en donderdag zijn afgelast. Morgen/dinsdag komt de eerste minister in kamercommissie wel uitleg geven over het dossier van DHL.
Dat is maandag beslist in de conferentie van voorzitters van de Kamer. Ook de Senaat heeft de plenaire zittingen van volgende week geschrapt. De conferentie van de voorzitters nam maandag akte van het feit dat de federale regering nog niet klaar is met haar regeerverklaring. Premier Verhofstadt stelde in een brief aan kamervoorzitter Herman De Croo zelf voor om de plenaire agenda te schrappen en in commissie een stand van zaken te geven over de onderhandelingen rond koerierbedrijf DHL.

Dat gebeurt onder de vorm van een interpellatiedebat in de verenigde commissies van Infrastructuur en Economie. De vergadering begint om 14.15 uur en vindt plaats in de Europazaal. Wellicht interpelleert enkel de oppositie de eerste minister. De andere partijen kunnen wel tussenkomen in de discussie. Eén en ander betekent dat de drie plenaire vergaderingen die deze week voorzien waren - dinsdag, woensdag en donderdag - van de agenda verdwijnen. Uiteraard is hetzelfde geval voor de zittingen van dinsdag en vrijdag die voorzien waren in de Senaat. Volgens de premier zal de regeringsverklaring uiterlijk op 12 oktober plaatsvinden.
Nu in het nieuws