Sp.a-Groen! met klacht tegen Tiense burgemeester naar gouverneur

Print
De fracties van sp.a en Groen! uit de Tiense gemeenteraad sturen de gouverneur van Vlaams-Brabant een brief waarin ze de "brutaliteit en arrogantie" van burgemeester Eddy Poffé (VLD) aan de kaak stellen. Aanleiding is de gemeenteraad van vorige vrijdagavond waarin Poffé volgens beide fracties elke discussie over de agendapunten onmogelijk maakte.
In Tienen rommelt het al een tijd omdat de VLD-CD&V-meerderheid door het wegvallen van twee raadsleden - de ene is ernstig ziek en de andere is voor een VN-missie in Burundi - niet in aantal is. Omdat de oppositie tijdens de gemeenteraad telkens de zaal verlaat, werd voor sommige punten vrijdag al voor de derde keer een gemeenteraad gehouden en voor andere punten voor een tweede keer. Vrijdag bleven een onafhankelijk raadslid en een lid van het Vlaams Blok aanwezig zodat met 17 van de 31 verkozenen kon vergaderd worden.

"Ik vind het bijzonder zwak van de oppositie dat zij op die manier projecten waarmee we Tienen uit het slop willen halen en een nieuw imago bezorgen constant pogen af te remmen. Bij het begin van de vergadering heeft de VLD de oppositie gewezen op haar verantwoordelijkheid. Toen de sp.a-fractieleider hierop repliceerde en de zaken uit de hand begonnen te lopen, heb ik hem het woord ontnomen. Ik heb vervolgens bij de bespreking van de agenda niemand verhinderd te praten", aldus Poffé aan Belga.
Nu in het nieuws