Vlaams Radio Orkest klaar met opnames Scorsese-film "The Aviator"

Print
Na acht opeenvolgende dagen hard zwoegen heeft het Vlaams Radio Orkest maandagavond in Leuven de opnames afgerond van de muziek voor "The Aviator" van de bekende regisseur Martin Scorsese. De muziek is van meervoudig Oscarwinnaar Howard Shore, die ook voor "Lord of the Rings" de muziek componeerde. Shore leidde de opnames persoonlijk.
"De twee uur durende band met de opnames is aan Scorsese bezorgd die al razend enthousiast gereageerd heeft. Elke avond was er met de cineast via videoconferentie overigens een gesprek over de gang van zaken en werden op zijn advies aanpassingen doorgevoerd. Uit de vele details waarvoor hij oog had, hebben we kunnen merken wat een cineast als hij echt groot maakt", aldus VRO-intendant Gunther Broucke.

De opnames vonden plaats in zaal Eden aan het Leuvens station, die sinds een vijftal jaar de vaste repetitieruimte is van het Vlaams Radio Orkest. "Los van de filmopnames hadden we in de vakantie zelf al een aantal akoestische aanpassingen uitgevoerd. Speciaal voor deze film hebben technici van de Londense Abbey Road Studios nog heel wat spitstechnologie in de zaal ingebouwd om een optimale opnamekwaliteit te verkrijgen", aldus Broucke.

Dat het Vlaams Radio Orkest de eer te beurt gevallen is om de muziek van deze prestigieuze film - Leonardo diCaprio speelt de hoofdrol - op te nemen, dankt het aan componist Howard Shore. Die werkte in april van dit jaar al samen met het orkest toen in het Antwerpse Sportpaleis de muziek van "Lord of the Rings" werd uitgevoerd. Shore liet achteraf in diverse interviews weten bijzonder opgetogen te zijn over de kwaliteit van het orkest.
MEEST RECENT