D'Haene en Maesen vijfde in finale K2 1 km

Bob Maesen en Wouter D'Haene hebben vanmorgen geen medaille behaald in de K2 1000m (m) kajak op de Spelen van Athene.

Belga

Ze werden vijfde in een tijd van 3:20.196 in een wedstrijd die gewonnen werd door Zweden (3:18.420), voor Italië en Noorwegen.

Na 500 meter kwamen de Belgen als tweede door, maar 250 meter verder waren ze al gezakt naar de derde positie. In de eindsprint konden de vice-wereldkampioenen van 2003 niet aanklampen, en ze finishten uiteindelijk als 5de.

Wouter D'Haene: "Het hing van kleine details af, fracties van een seconde die ons een medaille kostten. We maakten enkele kleine technische fouten waardoor we krachten moesten aanspreken die we op het einde tekort kwamen. Dit is heel frustrerend, zeker als je weet van hoe ver ik terugkom na mijn operatie. Vorige week zou ik dit een uitstekend resultaat gevonden hebben, maar vandaag niet. Ons doel was een medaille. Vorig jaar deelden we een klap uit, nu krijgen we er één. Ik zou wel heel graag met Bob blijven samenwerken".

Bob Maesen: "We zijn naar hier gekomen om iets moois te verwezelijken. We hebben alles gedaan wat we konden, maar het is te weinig gebleken... Dit is een spijtig moment. Het is zwaar om niet te kunnen bevestigen wanneer je vice-wereldkampioen bent. We waren heel goed, maar niet perfect zoals vorig jaar. We hadden niet dezelfde zelfverzekerdheid. De voorbereiding was moeilijk, maar we zijn gegroeid tijdens de competitie. Was de finale twee dagen later, dan hadden we eremetaal gewonnen. Hier waren maar drie wedstrijden."

"Op een dag zal ik een punt moeten zetten achter mijn carrière. Ik weet niet of vandaag die dag is. Hadden we goud gewonnen, dan was ik onmiddellijk gestopt. Ik wilde eindigen in schoonheid. Nu weet ik het niet. Ik zal er nog moeten over nadenken. Kajak is een zware sport en, hoewel het BOIC en Bloso ons goed geholpen hebben, is het niet vanzelfsprekend om dit te combineren met een sociaal en familiaal leven."