Canadese baanwielrenster Muenzer won goud met geleende tubes

De Canadese baanwielrenster Lori-Ann Muenzer won dinsdag het goud in de individuele sprint nadat ze één tube bij de Australische en één bij de Franse ploeg had geleend. Muenzer had namelijk te weinig (dure) tubes meegenomen naar Athene. Dat meldt de krant Journal de Montréal vrijdag.

Belga

De 38-jarige atlete krijgt bijna geen financiële steun en moet het grootste deel van haar materiaal zelf bekostigen. "Ze moet zelf haar tubes betalen. De soort die zij nodig heeft, worden met de hand gemaakt en kosten 140 dollar per stuk. Bovendien zijn die tubes vergelijkbaar met die van de F1. Je kan ze één of tweemaal gebruiken en dan zijn ze nutteloos", legt Martin Barras, teamchef van de Australische pisteploeg, uit.

Bijgevolg had de atlete, na enkele lekke banden, geen tubes meer voor de finale. "De situatie was zo belachelijk dat Barras en de trainer van de Franse ploeg beslist hebben om elk één tube af te staan", schrijft de krant.

"Na de finale vroeg de Australische coach de tube terug, monteerde ze op de fiets van Ryan Bayley en die won er prompt goud mee in de sprint", voegt de krant er nog aan toe.