Champions League: Inter tegenstander van Anderlecht

Inter Milaan wordt het eerste team dat in Groep G van de Champions League voetbal afzakt naar het Constant Vanden Stock-stadion, op woensdag 29 september op de tweede speeldag in de eerste ronde.

Belga

De Milanezen, vierde in de Serie A afgelopen seizoen, hebben zich net als Anderlecht door de derde voorronde moeten werken om de Champions League te bereiken. Inter schakelde Bazel uit na 4-1 winst in San Siro en een 1-1 gelijkspel in Zwitserland.

Hoewel het palmares van de 'nerazzuri' indrukwekkend oogt, met onder meer dertien Italiaanse titels, twee Europabekers voor Landskampioenen en drie Uefabekers, wacht de club nu al enkele jaren op een nieuwe trofee. Het laatste Europese succes was de winst van de Uefa Cup in 1998. De laatste 'scudetto' van de Inter-spelers gaat al terug tot 1989.

Het team, dat sinds deze zomer door Roberto Mancini wordt getraind, is wel niet minder gevaarlijk met topspelers als aanvaller Christian Vieri, doelman Francesco Toldo, de Nederlandse middenvelder Edgar Davids of de Argentijn Juan Sebastian Veron, die overkwam van Chelsea.

Tegen Inter speelde Anderlecht ooit zijn eerste Europese halve finale. Paars-wit schakelde Inter uit bij de laatste vier van de Europese Beker der Jaarbeurssteden, de toenmalige Uefa Cup, in 1970. In Milaan won Anderlecht met 0-2, thuis werd met 0-1 verloren. Sporting verloor later zijn eerste continentale finale tegen Arsenal. De twee teams kwamen elkaar ook tegen in de kwartfinales van de Uefa Cup '96-'97. Deze keer waren de Italianen de beste, ze wonnen thuis met 2-1 na een 1-1 gelijkspel in Brussel.