Belgacom lanceert vaste prijs per telefoongesprek ongeacht duur

Telecomoperator Belgacom lanceert vanaf 2 september een nieuw tariefformule. Wie kiest voor 'Maxi Call' betaalt 0,20 euro per gesprek naar een nationale vaste lijn, ongeacht of het gesprek nu één minuut of tien uren duurt. Dat maakte Belgacom vrijdag bekend.

Belga

Geen rekeningen meer per seconde of per minuut, ook geen aparte connectiekost. In de plaats daarvan komt er een vast tarief van 20 eurocent per gesprek naar een andere vaste lijn, zowel in de piek- als in de daluren. Het is voordelig voor wie drie minuten of langer telefoneert.

Belgacom-woordvoerder Jan Margot zegt dat het bedrijf daarmee tegemoet komt aan de klanten die behoefte hebben aan een duidelijk en eenvoudig tarief. Volgens hem willen klanten graag vooraf weten hoeveel een gesprek zal kosten en onbezorgd kunnen telefoneren zonder de klok in het oog te houden.

Het tarief geldt echter niet voor alle nummers. Voor telefoontjes naar mobiele telefoons, Telenet-nummers, inbelnummers voor internet of andere speciale nummers moet het gewone tarief betaald worden.

Wie minder dan drie minuten belt, betaalt natuurlijk ook 20 cent en er is nog het abonnementsgeld van 17,15 euro per maand (8,57 euro aan sociaal tarief).