Vader van gesneuvelde marinier steekt zichzelf in brand

Toen drie Amerikaanse mariniers in uniform aanbelden bij het huis van Carlos en Melida Arredondo, wist Carlos meteen hoe laat het was. Het drietal kwam het echtpaar woensdag melden dat hun zoon Alexander (20) in Irak was gesneuveld.

AP Ned

Op dat moment knakte er iets bij de vader. Hij klom in het busje van de mariniers met een blik benzine en stak het in brand, waardoor hijzelf ernstige brandwonden opliep. Arredondo werd naar het ziekenhuis van Hollywood gebracht. Daar werd geconstateerd dat hij over zowat de helft van zijn lichaam verbrand is. Later werd hij overgebracht naar een brandwondencentrum.

Volgens Melida Arredondo was haar man zeer trots op zijn zoon, maar had hij altijd gehoopt dat die zijn dienst in een vreedzamere tijd had kunnen vervullen. Alexander werd gedood bij gevechten met sjiitische opstandelingen in Najaf.

Het Amerikaanse leger wil het herstel van Arredondo afwachten voordat in overweging wordt genomen om eventueel een klacht tegen hem in te dienen omdat hij het busje - eigendom van het leger - in brand heeft gestoken.