Pijltje schakelt wildeman uit

Tot de tanden gewapende leden van het speciaal interventie-eskadron (SIE) hebben gistermorgen in Dendermonde een man overmeesterd die ermee dreigde van de tiende verdieping van een appartementsgebouw te springen.

kdriessens

De man had zich op zijn balkon verschanst met twee grote vleesmessen waarmee hij eerder op de ochtend zijn vriendin te lijf was gegaan.

Rond vijf uur had het koppel ruzie gekregen. Gemeentewerkman bij de groendienst Rudy De Troch (45) haalde een mes uit de keukenlade en stak zijn vriendin. Zij kon ontkomen en werd met snijwonden aan de handen naar het ziekenhuis overgebracht.

Na de feiten dreigde De Troch ermee zelfmoord te plegen door van de tiende verdieping naar beneden te springen. Een poging van de politie om de man op andere gedachten te brengen mislukte. Hij dreigde de agenten aan te vallen waarna hij zich verschanste op het balkon.

Intussen was het 6.30 uur en sloot de politie de hele omgeving hermetisch af. Rond 8 uur arriveerde het speciaal interventie-eskadron (SIE) uit Brussel. Een nieuwe bemiddelingspoging mislukte waarop het SIE toestemming kreeg om in te grijpen. Om 10 uur weerklonk een korte doffe knal. Een van de agenten schoot een verdovingspijltje af in de borst van De Troch, waarna hij werd overmeesterd. Een dokter die in het balkon ernaast toekeek gaf hem een tweede spuitje waardoor de man volledig geïmmobiliseerd was.

Met een draagberrie op een takellift werd hij naar het gelijkvloers gebracht. Het parket van Dendermonde besliste om hem te laten opnemen in een psychiatrische instelling.