Groen! Antwerpen krijgt sneller nieuw bestuur dan gepland

Het bestuur van Groen! Antwerpen heeft maandagavond ontslag genomen. Een nieuwe bestuursploeg, die in oktober op een congres zal worden gekozen, moet de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 voorbereiden. Mieke Vogels, Erwin Pairon, Bart Staes en Dirk Geldof bereiden het congres voor, werd bij verschillende Antwerpse groenen vernomen.

Belga

Normaal moest Groen! Antwerpen pas eind volgend jaar een nieuwe bestuursploeg kiezen, maar omdat die dan maar een jaar de tijd zou hebben om de gemeenteraadsverkiezingen voor te bereiden, werd beslist om een jaar vroeger een nieuwe ploeg aan te duiden. Die nieuwe ploeg zal het vooral van vrijwilligerswerk moeten hebben, want Groen! beschikt na de twee laatste verkiezingen over minder werkingsmiddelen.

"Vroeger steunden we vooral op vrijwilligers, maar geleidelijk kregen die ook ondersteuning door betaalde krachten", zegt Antwerps schepen Erwin Pairon. "De nieuwe ploeg zal nu terug meer volgens het oude systeem moeten werken", aldus Pairon. Tot er een nieuw partijbestuur is aangeduid, blijft het oude bestuur de dagelijkse werking verzekeren.