Keulen stelt Vansteenkiste als kabinetschef aan

Steven Vansteenkiste (38) wordt de kabinetschef van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering Marino Keulen (VLD). Dat deelde de minister dinsdag mee. Kabinetschef Wonen wordt Jaak Floridor, die het afgelopen jaar algemeen kabinetschef van Keulen was.

Belga

Vansteenkiste, een licentiaat in de rechten en doctor in de wetenschappen, was assistent aan de KU Leuven, docent aan de KU Brabant in Tilburg en werkte nadien in de privésector, met name bij de ING Group. In februari van dit jaar werd hij door toenmalig minister-president Bart Somers als expert staatshervorming op diens kabinet aangesteld.

Floridor (56), die van 1999 tot medio 2003 adjunct-kabinetschef was bij Dirk Van Mechelen, gaat dus de cel wonen op het kabinet-Keulen leiden. De cel binnenlands bestuur wordt geleid door Didier Detollenaere, die de rang van adjunct-kabinetschef krijgt en in de vorige legislatuur raadgever bij de toenmalige ministers Paul Van Grembergen en Johan Sauwens was.

De cel Stedenbeleid en Inburgering wordt geleid door Sami Souguir (29), een licentiaat in de politieke wetenschappen die voorheen als raadgever op de kabinetten van Jaak Gabriëls en Patricia Ceysens werkte.

Woordvoerder van Keulen is Frank Beckx, een 24-jarige licentiaat in de rechten. Kabinetssecretaris is Rik van de Konijnenburg (46), die in de vorige legislatuur al een tijdje die functie op het kabinet-Keulen vervulde.