Maxwell (Ajax) is Speler van het Jaar

Maxwell, de Braziliaanse linkerflankspeler van de Nederlandse landskampioen Ajax Amsterdam (22), werd maandag door zijn collega-voetballers verkozen tot Speler van het Seizoen 2003-2004. Een andere Ajacied, Johnny Heitinga (20), is volgens zijn collega's het Talent van het Jaar.

Belga

De Braziliaanse ploegmaat van Tom de Mul, Tom Soetaers, Thomas Vermaelen en Wesley Sonck debuteerde voor Ajax in het seizoen 2001-2002 en speelde er reeds 87 competitiewedstrijden en 19 Champions League-duels. In de eredivisie scoorde de opvolger van Mateja Kezman (ex-PSV) tot nu al zeven keer. Maxwell haalde het van de andere genomineerden, de Nederlander Arjen Robben (PSV, nu Chelsea) en de Tsjech Tomas Galasek (Ajax). De Braziliaan wordt genoemd als de opvolger van Roberto Carlos in de Braziliaanse nationale ploeg.

Het talent Heitinga kende een ernstige blessure waardoor hij maanden buiten strijd was, maar maakte een sterke comeback, waardoor hij van Dick Advocaat mee mocht naar het EK in Portugal. De Ploeg van het Jaar werd het Friese Heerenveen. De omstreden coach Co Adriaense van AZ, met Stijn Huysegems in de spits, verkoos men tot Trainer van het Jaar. De Tsjech Gabor Babos van NAC Breda keepte afgelopen seizoen het best volgens zijn collega's.