Kajak - K1 500 m (v): Santy met vertrouwen naar halve finale

Petra Santy eindigde derde in haar reeks van de K1 500 m op de Olympische Spelen in Athene, en is daarmee geplaatst voor de halve finales. De 21-jarige West-Vlaamse moest enkel de eerste twee van de Spelen van 2000 laten voorgaan. Santy kijkt vol vertrouwen uit naar haar race van donderdag.

Belga

De Canadese Caroline Brunet (35), de vice-olympische kampioene van Sydney, won in 1:50.366, met één tiende voorsprong op de Italiaanse titelverdedigster Josefa Idem (40). Petra Santy, vice-Europees kampioene, kwam na 1:52.834 door de finish, de vierde beste tijd van de drie reeksen. "Ik ben heel tevreden over mijn resultaat", legde de kajakster als commentaar mee. "De omstandigheden speelden in mijn voordeel. Er was heel wat wind die in de rug blies, wat een pluspunt is voor lichtgewichten zoals ik".

Enkel de eerste van elke reeks was direct geplaatst voor de finale van zaterdag. De plaatsen twee tot zeven moeten donderdag aan de slag in de halve finales. De Belgische komt daarin uit in de eerste race (8u20 Belgische tijd). Met de beste chrono van die reeks mag ze die afspraak zonder al te veel vrees tegemoet zien, temeer daar de eerste drie een finaleticket krijgen.

"Ik heb veel vertrouwen voor de regatta van donderdag. Ik wil die finale tot elke prijs", gaf Santy mee. De belangrijkste tegenstand moet komen van de Duitse Katrin Wagner (1:53.234 in series), de Griekse Athina-Theodora Alexopoulou (1:54.828), de Finse Jenni Honkanen (1:55.244), de Chinese Ting Li (1:55.474) en de Tsjechische Michaela Honkanen (1:55.806).