Jumping: België vierde na eerste omloop

Het Belgische jumpingteam heeft zich dinsdagvoormiddag geplaatst voor de finale van de olympische teamcompetitie in Athene. Na de eerste ronde in het ruitercentrum in Markopoulo bezetten de Belgen de vierde plaats met een totaal van 12 strafpunten. De tweede ronde, die de tien beste teams uit de eerste ronde verzamelt, start dinsdagavond om 19u30 (Belgische tijd).

Belga

Ludo Philippaerts (op Parco) begon als eerste Belg met één fout (4 ptn). Dirk Demeersman (Clinton) zette zijn mindere prestatie van zondag prachtig recht met een foutloze omloop. Het vervolg was minder goed: Stanny Van Paesschen (O de Pomme) eindigde met 8 strafpunten (2 fouten) en Jos Lansink (Cumano) met 13 strafpunten (3 fouten en buiten tijd). De Belgen besloten zo de eerste ronde met 12 strafpunten (de score van de drie beste combinaties wordt geteld).

Duitsland staat aan de leiding met 4 punten, voor Nederland en de Verenigde Staten (8 ptn). Met 12 punten is België ex aequo vierde met Zweden en Zwitserland. De andere geplaatste landen zijn Brazilië (16 ptn), Italië (19), Ierland (22) en Frankrijk (24).