België wint vriendschappelijke basketbalinterland tegen Finland

België heeft in een vriendschappelijke wedstrijd Finland, na een hardbevochten partij, met 78-75 (rust: 49-41) verslagen. De wedstrijd kaderde in de voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden tegen Oekraïne, Hongarije en Duitsland, die de nationale ploeg in september moet afwerken, met het oog op deelname aan het Europees basketbalkampioenschap in Belgrado.

Belga

De verjonging die coach Bozzi doorvoerde en de inbreng van de "buitenlanders" Eric Struelens en Tomas Van Den Spiegel bracht een nieuw elan bij de Belgian Lions.

Na een aarzelende start nam België de leiding met vooral een hoofdrol voor Hervelle en Beghin. Maar in het derde kwart viel België bij een 62-48 stand plotseling stil. Er werd gedurende bijna 8 minuten niet meer gescoord, wat Finland toeliet terug in de wedstrijd te komen en zelfs de leiding te nemen (62-65). Beghin en vooral Stas met een driepunter bracht België terug in de wedstrijd. Stas mocht ook de eindscore vastleggen met twee vrijworpen. Donderdagavond spelen de Belgen in Sint-Amandsberg opnieuw tegen Finland.