Wijnants wint BK voor beloften

Print
Maarten Wijnants heeft zondag in Momignies het Belgisch kampioenschap wielrennen voor beloften gewonnen. De mountainbiker van Jong Vlaanderen troefde zijn wegcollega's Jean-Paul Simon en Pieter Duyck af.
 
De beslissing viel op 45 kilometer van het einde, toen veertien renners wegsnelden uit een tot een vijftigtal renners uitgedund peloton. De koplopers waren Sam Van Rooy, Benny Verscuren, Evert Verbist, Wijnants, Tom Criel, Nic Ingels, Kevin Neirynck, Duyck, Gianni Meersman, Steve De Clercq, Gregory Habeaux, Stijn Minne, Simon en Serge Pauwels.
 
Er kwam nog een reactie van negen renners, maar die schoten tekort. Nadat De Clercq en Neirynck gelost waren en Ingels lekgereden was, viel de definitieve ontknoping op vijftien kilometer van de finish met een kopgroep van drie, met Simon, Duyck en Wijnants.
 
Wijnants liet zijn twee medevluchters in de steek op acht kilometer van het einde en hield stand tot de streep. Simon werd tweede, Duyck derde en Pauwels won de spurt van de achtervolgers voor de vierde plaats.

.

Nu in het nieuws