Wegen van Ullrich, Zabel en Klöden lopen in het najaar uiteen

De "grote drie" van de Duitse wielerploeg T-Mobile, Jan Ullrich, Erik Zabel en Adreas Klöden, zullen mekaar de rest van het seizoen zeker niet voor de voeten lopen.

Belga

Ullrich beslist de komende weken of hij al dan niet in oktober aan het wereldkampioenschap in Italië deelneemt. "Als de vorm nog uitstekend is, en ik maak kans op goud, start ik in het WK", aldus de nummer 19 van de olympische wegrit in Athene.

Het drukste najaarsprogramma is weggelegd voor Zabel, die zaterdag in Athene de pelotonspurt voor de vierde plaats won. De aanvoerder van de wereldranglijst, die nog steeds een groot succes dit seizoen nastreeft, start na zijn Tourdeelname in september in de Vuelta, zijn tweede grote rittenwedstrijd dit jaar. "Daarna rij ik ook nog de voorlaatste wereldbekerwedstrijd Parijs-Tours, en dan is het Schluss", weet Zabel.

Klöden, de verrassende tweede uit de Tour, is dringend toe aan een pauze. "Ik voel mij compleet leeg", aldus de 29-jarige renner die zaterdag in Athene na 10 van de 17 ronden de strijd staakte. "Ik denk dat hij een viertal weken rust zal nemen om dan in de herfst nog enkele wedstrijden te betwisten", vertelt ploegleider Mario Kummer.

Wat betreft de toekomst van Klöden bij T-Mobile heerst nog steeds onduidelijkheid. Zondag maakte hij in Athene duidelijk dat hij dolgraag aan de zijde van Ullrich wou blijven. Na de olympische spelen zal in een gesprek met manager Walter Godefroot blijken of T-Mobile de financiële eisen van Klöden, die naar eigen zeggen over heel wat aanbiedingen voor twee seizoen beschikt, kan inwilligen.