Auto - 24 uren Zolder: Chrysler, Porsche of Chevrolet?

Print
Drie weken na Spa-Francorchamps is het de beurt aan Zolder om de "24 Uren" te organiseren. De kans is groot dat de Belcartitel in Zolder al zal worden toegekend vermits er niet enkel bij de aankomst punten te verdienen vallen maar ook na 6 en 12 uren wedstrijd.
Alle titelpretendenten verschijnen aan de start in Zolder, te beginnen met favorieten Anthony Kumpen en Bert Longin, de huidige leiders in de tussenstand van de competitie die in hun Chrysler van het GLPK-team een nieuwe bekroning nastreven. Dat ze niets onverlet lieten bewijst het feit dat ze voor de 24 uren van Zolder een beroep doen op twee bijkomende piloten van niveau, de Portugees Pedro Lamy en de Nederlander Mike Hezemans.

Chrysler pakt verder nog uit met twee andere teams. De Fin Pertti Kuismanen wordt bijgestaan door zijn landgenoot Matti Alämaki, de Oostenrijker Karl Hasenbichler en de Italiaan Stefano Zonca. Daarnaast krijgen de Fransman Franck Pelle en de Brit Peter Cook de steun van het Belgisch-Nederlands duo Val/Hillebrand en de Zweed Henrik Roos in de FIA-GT-klasse.

Tegenover drie Vipers berusten de kansen van Porsche op de vele 996 biturbo's, bestuurd door ondermeer Menten-Verbergt-Hemroulle-Van de Poele en Wauters-Wauters-Van Ierschot-Bruynoghe (AD Sport), Palttala-Van Sande-Duez (Psi), Schreurs-Grootaers-Verheyen-Daelemans (GLPK), Couwberghs-Penders-Dujardyn-Gonissen (RTM) en Maes-Tanghe-Verbist- Castelein (RS Motors).

In de strijd tussen Chrysler en Porsche wordt met veel belangstelling uitgekeken naar de Chevrolet Corvette C5R van Marc Goossens, bijgestaan door Franz Lamot en de Nederlanders David Hart en Sebastiaan Bleekemolen.

In totaal worden woensdagnamiddag een 50-tal wagens verwacht voor de eerste vrije oefensessie. 's Avonds volgen dan de eerste officiële trainingen, donderdag staan nog twee oefensessie geprogrammeerd. De start van de 24 Uren van Zolder wordt zaterdag om 17u30 gegeven na een resem voorwedstrijden (Renault Clio, Formule Renault 1600 en Mini).

.

Nu in het nieuws