BK motorcross: Steve Ramon loopt verder uit na winst in Balen

Print
Steve Ramon heeft zondag in Balen de vijfde van zeven manches om het Belgisch motorcrosskampioenschap gewonnen. Stefan Everts werd tweede, Kevin Strijbos derde. Ramon was de beste in de eerste twee reeksen en werd tweede in de derde, die Everts won.
 
Ramon verstevigde ook zijn leidersplaats in het BK. Hij heeft nu een voorsprong van 29 punten op Everts en Strijbos. Het kwam zondag alleen in de derde reeks tot een rechtstreeks duel tussen Ramon en Everts. In de openingsreeks nam Ramon de bende op sleeptouw, voor Strijbos en de Nederlander Marc De Reuver. Everts kwam pas door als zevende en was op achtervolgen aangewezen. Het liep niet zo lekker bij Everts, die de fouten opstapelde en voor elke plaats hard moest knokken, terwijl Ramon rustig naar de reekszege reed. Ken De Dijcker werd tweede, voor De Reuver.
 
In de tweede reeks kwam Everts pas als twaalfde weg en opnieuw profiteerde snelstarter Ramon van de situatie om een kloof te slaan. Everts ging tekeer als een duivel in een wijwatervat, sprong elke ronde enkele plaatsen naar voor, om half koers in zesde positie te komen. De rol van De Dijcker uit de eerste reeks werd nu overgenomen door Strijbos. Die ging net als De Dijcker in de eerste reeks in de clinch met De Reuver en ook nu diende de Nederlander het hoofd te buigen. Everts stootte verder door naar een vierde plaats, ten koste van De Dijcker en Danny Theybers. In de derde reeks stormde Ramon opnieuw naar de koppositie, maar dit keer kreeg hij Everts mee in zijn wiel. Lang duurde het niet voor Everts de leiding overnam. Ramon nam geen enkel risico en verdedigde zijn tweede plaats. De Zuid-Afrikaan Ben Townley hiels Strijbos achter zich voor de derde plaats.

.

Nu in het nieuws