Henin bezorgt België Olympisch goud

Justine Henin-Hardenne heeft zaterdag op de Spelen van Athene een gouden medaille behaald in het enkelspel (v). Onze landgenote haalde het na 1 uur en 18 minuten met tweemaal 6-3 van de Française Amélie Mauresmo.

Belga

BR> Het nummer één van de wereld, die op de Spelen haar wederoptreden maakte na 4 maanden blessureleed, speelde sterk en erg precies tegen Mauresmo, het nummer twee van de wereld en momenteel in erg goede doen. De Française kwam er weinig aan te pas en werd goed achteraan gehouden.

Ongeveer 24 uur na de thriller tegen de Russische Anastasia Myskina, 3e op de wereld, serveerde Justine Henin-Hardenne erg sterk en leek ze meer dan ooit geconcenteerd om haar doel te bereiken.

De tennisster is de tweede Belgische vrouw die een gouden medaille behaalt op de Olympische Spelen. In Atlanta (1996) pakte judoka Ulla Werbrouck (-70 kg) ook al goud. Vier jaar later, in Sydney, was er geen enkele landgeno(o)t(e) die het allerhoogste eremetaal in de wacht kon slepen.

Het gaat om de 36e gouden medaille in de Belgische geschiedenis van de Olympische Spelen en de derde medaille in Athene, na brons voor Axel Merckx (wielrennen) en Ilse Heylen (judo, -52 kg).