Pukkelpop trotseert de weergoden

Hoewel de aangekondigde regenvlagen opnieuw roet in het eten dreigde te gooien van het driedaagse alternatieve muziekfestival Pukkelpop in Kiewit bij Hasselt, kan de organisatie terugkijken op een "bijzonder geslaagde" 19de editie.

Belga

BR> Donderdag en vrijdag verwelkomde de imposante festivaweide telkens 40.000 bezoekers. Zaterdag waren er dat naar schatting 45.000. Een erg tevreden Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine haalde zaterdagavond opgelucht adem. "Pukkelpop heeft de regen getrotseerd. Na de modderelende van vorig jaar, was dit zeker een opsteker".

Gedurende drie dagen pendelden er in totaal zo'n 125.000 muziekfanaten tussen de acht verschillende podia. Zij werden er getrakteerd op house in de Dance en de Boiler Room, punk op de Open Air Stage, hardcore, hiphop, metal, drum'n bass, noise in de Club en de Marquee, meer avant-garde groepen in de "Chateau"-tent en Zuid-Afrikaanse muziek op het nieuwe "Wablief"-podium.

Gedurende het festival deden er zich weinig of geen incidenten voor. Ter hoogte van de ingang van de festivalsite op de Kempische Steenweg in Kiewit gebeurden wel een aantal auto-ongevallen met lichtgekwetsten. Het Vlaamse Kruis, dat 150 medewerkers op vijf verchillende posten ingezet had, had naar verluidt zelfs minder tussenkomsten en oproepen te verwerken dan bij de vorige edities.