Retrospectieve tentoonstelling 80-jarige Rik Poot

Op diverse locaties in Vilvoorde loopt van 20 augustus tot 10 oktober een retrospectieve tentoonstelling van het werk van Rik Poot.

Belga

De gemeente en de Koninklijke Portaelskring organiseren de expositie omdat de kunstenaar, die momenteel in Londerzeel woont maar een geboren en getogen Vilvoordenaar is, in maart van dit jaar 80 geworden is.

De monumentale beelden van Poot staan opgesteld in het Hanssenspark. De kleinere beelden, grafisch werk en juwelen bevinden zich in het klooster van Onze-Lieve-Vrouw van Troost. Tussen beide locaties werd een wandelcircuit uitgetekend waarlangs zich eveneens beelden bevinden en handelaars grafisch werk van Poot in hun etalage hebben opgehangen. In de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Troost bevindt zich een kruisweg die Poot maakte voor Muizen.

Het gaat om een overzichtstentoonstelling met werk uit elke periode en discipline van Rik Poot. Naar aanleiding van de expo werd een catalogus uitgegeven over het leven en werk van de kunstenaar. Speciaal voor deze tentoonstelling creërde Poot overigens een nieuw monumentaal beeld met de naam "Europa" op basis van het kleine beeldje "De ontvoering van Europa" dat hij ooit maakte voor de regeringsleiders van de Europese Unie naar aanleiding vna het Belgische voorzitterschap van de EU.